Menü

Áttekintés

Az emelkedő energiaárak és a CO2 kibocsátás törvényi szabályozása miatt hatékony megoldásra van szükség, kiváltképp a sok energiát felemésztő megoldásoknál. Az egyik hatékony megoldás lehet az energia kinyerése a keletkezett hulladékhőből. Innovatív hulladékhő hasznosító rendszereink a már meglévő energiaforrásokat használják fűtőhő, folyamathő vagy elektromos áram előállítására. Az eredmény nagy hatékonyság, alacsony károsanyag kibocsátás, költség megtakarítás és kevesebb erőforrás felhasználás. Áttekintés Ezek a melegvíz és gőzkazánok hagyományos három huzamú kialakításúak, kiegészítve egy különálló beépített füstcsővel a hulladékhő hasznosítására. Általában CHP egységekkel és gázturbinákkal együtt, kombinálva használják. A hulladékhő hasznosító rendszer a korábbi égési folyamatokból felszálló forró füstgázokat hasznosítja, ezzel besegítve a fűtőhő és folyamathő előállításába. Olyan hulladékhő hasznosító kazánok mellett, amelyek nem rendelkeznek kiegészítő égővel, a csúcsterhelés idején segédkazánok használata szükséges. Ez azonban a mi kazánunknál felesleges, hiszen el van látva saját tüzelésrendszerrel. Így sok pénz, felszerelés és hely takarítható meg.

hulladekho hasznosito 2

Előnyök

  • Nagyobb hatékonyság és a környezetbarát kialakítás a hulladékhő hasznosítása révén
  • Megbízható rendelkezésre-állás a saját tüzelésrendszer miatt
  • Robusztus, megbízható és tartós

További tulajdonságok

Feleszereltség

A felszereltségi szintje teljesen azonos az Universal UL-S gőzkazánnál és az Unimat UT-H melegvíz kazánnál megismertekkel.

Kialakítás

A hulladékhő hasznosító kazán felépítése megegyezik UL-S vagy UT-H sorozat kazánjaival, azzal a különbséggel, hogy egy további beépített füstcsővel (negyedik huzam) vannak kiegészítve, a hulladékhő hasznosítása érdekében.

© 2014 / Created by: KRAFT Budapest