Menü

Áttekintés

A füstgáz hőcserélővel (gáz/víz hőcserélő) energiát lehet megtakarítani a füstgáz hőmérsékletének csökkentése / a víz hőmérsékletének emelése révén. A füstgáz magas hőmérsékleten óriási hőpotenciált jelent. Az ECO modulok hasznosítják ezt a hőpotenciált és így jelentősen növelik a kazán hatékonyságát az új, vagy meglévő kazánrendszereknél. A kazán után kapcsolt füstgáz hőcserélő szárazüzemben a tápvíz felmelegítésére szolgál. A kazán ECO után kapcsolt második, kondenzációs füstgáz hőcserélő (ECO 6) alkalmazásával a pótvíz illetve a kívánt technológiai víz füthető. Meglévő gőzkazán rendszerekhez az ECO - k utólagos telepítése azok moduláris felépítésének köszönhetően nagyon egyszerűvé válik.

ECO

Előnyök:

  • Kazánhatásfok növekedése
  • Tüzelőanyag fogyasztás csökkenése
  • Alkalmazható meglévő rendszerek rekonstrukciójához (retrofitting)

További tulajdonságok

Felépítés

Az alsó rész a füstgáz gyűjtőkamra, melyen keresztüláramolva a füstgáz az integrált hőcserélőn (felső rész) át jut a füstcsatornába.

Felszereltség

A modult stabil alapkereten helyezzük el, a hátsó oldalon sínek vannak felszerelve a könnyű szállíthatóság érdekében. A modult füstgáz oldali vezérléssel, vízoldali szerelvényekkel, szelepekkel, valamint hőszigeteléssel együtt, készre szerelve szállítjuk.

© 2014 / Created by: KRAFT Budapest